Evenemang

Foto: Emrik Jansson

Vill du veta vad som händer i Åre just idag? Till hösten kommer en helt ny dagskalender här på sajten men fram till dess är det kalendern på are360.com som gäller.

Eventen duggar tätt i Åre sommar som vintern – cykling, träning, musikfestivaler, marknader – you name it. Boka in dina favoriter i kalendern på en gång.

Västgård Game Fair

28-30 juli
För tredje året i rad går Västgård Game Fair av stapeln på Västgård i Kall. Mässans fokus ligger på lant- och friluftsliv med fiske, hund, jakt, motor, häst, skog, mat och hantverk.
vastgardgamefair.com

FjällmaratonveckanFjällmaratonveckan

29 juli-5 augusti 
En hel vecka fylld av olika fjällopp. Kvartsmarton, Lundhags Minimaraton, Kia Fjällmaraton med flera.
fjallmaraton.se

Åre GolfveckaÅre Golfvecka

31 juli-5 augusti
Tävlingar under hela veckan på Åre Golfbana – en av fjällvärldens vackraste.
aregolfklubb.com

SUP-yoga på Åresjön med Holiday Club
Höstglöd

15-17 september
Ett event som inspirerar till rörelse, till stillhet, till skratt, till reflektion, till medvetna val. Höstglöd är en helg för kropp och själ, bör balansen mellan kontrasterna i vårt liv.
holidayclubresorts.com

Åre Sustainability Summit. Foto: outdoorswe.com
Foto: outdoorswe.com

Åre Sustainability Summit

22-23 september
En av Sveriges främsta mötesplatser för ett hållbart samhälle fokuserar i år på hållbar produktion och konsumtion inom temaområdena bo, äta och klä sig. Workshops, sociala mötet, talare och underhållning står på schemat. Bland annat talar Ikeas, Lindex och Max Hamburgares hållbarhetschefer.
aresustainabilitysummit.se

Åre HöstmarknadÅre Höstmarknad

29 september-1 oktober
En folkfest för hela familjen med hantverk och slöjd, lokala matproducenter, outdoor market, uppträdanden och aktiviteter, shopping med outlet, festliga kvällar och mycket, mycket mer.
arehostmarknad.se

Åre Bike Festival. Foto: Emrik JanssonSäsongsavslutning Åre Bike Park

6-8 oktober
Sista helgen i Åre Bike Park för säsongen. Clinics, tävlingar, afterbike och de sista härliga åken för säsongen.
bikingare.com

Surdegsbröd från Café Torget i Åre

Særimner / SM i mathantverk

24-26 oktober
Eldrimners återkommande idé och kunskapsforum om mathantverk. Här diskuteras de htaste och mest aktuella frågorna inom mathantverk och här avgörs också SM i mathantverk 2017.
eldrimner.com

Höstlov i Åre

30 oktober – 5 november
Pyssel, friluftscamp, scoutliv, disco, yoga, korvgrillning och fackeltåg. Höstlovsveckan i Åre bjuder på aktiviteter för alla sinnen.

BETA Hej! Här skapas Åres nya destinationssajt. Saknar du något? Kolla på are360.com eller mejla oss på webbredaktor@aredestination.com.