Hantverkstorget och marknadstråket

Det goda Jämtland

Nordic Soundscapes

Arenor

Hantverkstorget och Marknadsstråket

Plats: Årevägen & Åre Torg
Hitta hit: Marknadsstråket på Årevägen börjar strax efter Åre skola och löper fram till Hantverkstorket på Åre Torg.

Åre Höstmarknad har en unik bredd i program och utbud där Hantverkstorget och Marknadsstråket utgör ett självklart centrum och ger höstmarknaden själ och hjärta. Hantverkstorget och Marknadsstråket utgår från Åre Torg och är det mest centrala marknadsområdet. Här ligger fokus på hantverk, slöjd och andra produkter av hög kvalitet och ni kan frossa bland slöjdalster och hantverksprodukter.

Det goda Jämtland

Plats: Åre Park
Hitta hit: I hjärtat av Åre mellan Åre torg och Gamla stationshuset ligger Åre Park. Följ hantverksstråket och vik neråt mellan Werséns och Peak Performande, eller utgå från Bahnhof Café i gamla stationshuset och vandra upp till parken via stentrappen runt Grottan.

Åre park förvandlas under marknadshelgen till Det goda Jämtland, en festplats med den lokala maten i centrum. Här möter du lokala matproducenter och mathantverkare, du kan köpa en bit mat, sätta dig till bords och njuta av pulsen runt omkring. Passa även på att köpa med dig äkta Jämtlänska råvaror och delikatesser hem inför goda höstmiddagar.

Det goda Jämtland erbjuder även mycket för de små. Här kan barnen t ex prova på ponnyridning och bli fotograferade på en riktig traktor!

Årets nyhet: Åre Outdoor & Skaparverkstan

Plats: Holiday Club Arena
Hitta hit: Holiday Club ligger vid Åre strand mellan tågstationen i Åre och Åresjön.

Årets nyhet: Åre Outdoor

Åre Outdoor är en arena som passar både barn och vuxna och en mässa som man kan komma till i sina vanliga kläder – eller i träningskläder. Här kommer finnas möjligheter att vara med och prova på nya saker, delta i utmaningar och workshops.

Holiday Club erbjuder stora ytor för cykel, löpning, paddling, eldskola för barn och andra aktiviteter på stranden, sjön och inne i arenan.

Studieförbundet Vuxenskolan arrangerar Skaparverkstan med Spillotek och Cirkusskola

Här hittar du även LAB, ett skaparområde där fantasin får flöda och skapandet inte har några gränser. Här kan du bland annat bygga din egen båt och passa på att vara med i Åre Höstmarknads alldeles eget båtrace i Susabäcken!

Innovativa Jämtland och föreningstorg

Plats: Station Åre
Hitta hit: Station Åre är Åres järnvägsstation. Byggnaden ligger centralt i Åre mitt i flödet mellan Åre Torg och Holiday Club med Åre Outdoor market.

Inspireras av nya idéer och nya företag i området. Träffa Åres föreningar och prata cykel, fjällsäkerhet m.m

Nordic Soundscapes Körstämma och Folkmusik

Plats: Köjagården i Edsåsdalen samt framträdanden på Åre Torgs marknadsscen
Hitta hit: Från Åre, kör E14 västerut mot Undersåker. Ta av mot Vålådalen och följ skyltning mot Edsåsdalen. Ca 20 minuters bilfärd.

Nordic Soundscapes är en mötesplats för musiker och musikanter, för körsångare, instrumentmakare och berättare med avsikten att utforska, utveckla och dela med sig av folkmusikens och folkberättandets uttryck.

Ta del av kreativa workshops, kurser, konserter med bland annat Triakel, öppen scen, after-choir, folkmusikkväll och olika gästspel. Kurser och stämma leds av några av Sveriges bästa musiker, artister och pedagoger. Sång-och spelsugna, körmedlem eller inte, alla är välkomna att vara med. Och missa inte den stora slutkonserten på Åre Torgs marknadsscen som avslutar hela Höstmarknaden!

Se nordicsoundscapes.se för mer info och anmälan till kurser, körstämma och kvällskonserter.

BETA Hej! Här skapas Åres nya destinationssajt. Saknar du något? Kolla på are360.com eller mejla oss på webbredaktor@aredestination.com.